Over VTON

We willen dat iedere jeugdspeler met plezier zijn of haar potentieel bereikt. Daarom ondersteunen we clubs en trainers met een digitale voetbalmethode voor de jeugd. We combineren meer dan 50 jaar trainerservaring met bijna 20 jaar expertise op softwareontwikkeling.

50 jaar trainerservaring

VTON staat voor Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland. Samen hebben we meer dan 50 jaar ervaring met voetbaltraining en methodiek. In onze dagelijkse praktijk als trainer zagen we veel verenigingen worstelen met hun jeugdopleiding. Er is behoefte aan structuur en ondersteuning van vrijwillige trainers.

Onze drijfveer

We willen dat iedere jeugdspeler met plezier zijn of haar potentieel bereikt. Daarom zijn we in 2011 gestart met de ontwikkeling van een voetbalmethode voor de jeugd. Eerst op papier en sinds 2015 is de methode volledig digitaal beschikbaar. Inmiddels gebruiken vele duizenden trainers wekelijks de VTON Voetbalmethode.

Het VTON Team

De directie

De oprichters en bedenkers van VTON

Richard Elsinga

Ontwikkeling methode, sales en partnerships
Ik heb als profvoetballer gespeeld bij diverse Nederlandse clubs en rolde daarna het trainersvak in. Toen mijn zoon ging voetballen, merkte ik dat een doorlopende leerlijn ontbrak binnen zijn amateurvereniging. Daarom ontwikkelde ik zelf een jaarplan met trainingen voor zijn elftal. Toen Erik en ik elkaar ontmoetten, realiseerden we dat iedere vereniging deze behoefte heeft. Dat jaarplan groeide uit tot een voetbalmethode voor de jeugd.

Erik de Jonge

Erik de Jonge

Ontwikkeling methode en relatiebeheer
Ik ben opgeleid als trainer en werkte als district, regio en talentcoach voor de KNVB. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan de KNVB academie. In de praktijk zag ik veel verenigingen worstelen. Ik realiseerde dat er structurele ondersteuning nodig was aan de basis. Toen Richard en ik elkaar ontmoetten, hadden we dezelfde visie en drijfveer. Dat was de start van VTON.

Auke Swart

Auke Swart

Ontwikkeling software en digitale platforms
Ik heb ruim 18 jaar ervaring in software ontwikkeling en implementatie. Als vrijwillige trainer van het F-elftal van mijn zoon leerde ik de VTON Voetbalmethode kennen. Toen was het nog enkel een methode op papier. Het betekende voor mij een enorme verlichting van trainerstaak. Ik was onmiddellijk enthousiast en zag mogelijkheden voor digitale ontsluiting. Al snel werd ik de derde partner van VTON. In 2015 lanceerden we de eerste mobiele site en in 2016 volgde de app.

Gré de Vries

Office Manager
Sinds het najaar van 2016 ben ik als Office Manager bij VTON werkzaam. VTON maakt enorme ontwikkelingen door en ik ben er trots op, dat ik hieraan mee mag bouwen. Naast Erik en Richard ben ik vanuit het kantoor contact persoon voor alle voetbal clubs.

Harm Wijnja

Na het afronden van de studie bedrijfskundige informatica in Groningen ben ik sinds eind 2013 werkzaam bij Swart Development. Ik heb vanuit mijn functie daar met veel plezier mee mogen ontwikkelen aan de VTON applicaties.

Onze agents

Carlo Kastermans

Direct na het afronden van de sportopleiding ben ik 24 jaar als hoofdtrainer in dienst geweest bij diverse verenigingen in de regio. In 2014 heb ik de overstap gemaakt naar het jeugdvoetbal. Mijn huidige voetballeven bestaat uit het runnen van de Twentsche voetbalschool, het agentschap voor Smartgoals en de technische jeugdcoördinatie bij een lokale vereniging. Door de enorme vraag die ik in mijn werkzaamheden kreeg m.b.t. ondersteuning bij een vereniging ben ik in contact gekomen met VTON (regio Twente). 

Dennis ter Bruggen

Op het CIOS te Heerenveen heb ik mijn TC3 en TC2 diploma behaald. Ik heb het voorrecht gehad om bij SC Heerenveen mijn voetbalstages te mogen uitvoeren. Na mijn afronding van het CIOS heb ik de CALO (opleiding docent bewegingsonderwijs in Zwolle) doorlopen en afgerond. Nu ben ik sinds 2009 werkzaam bij SportService Zwolle als buurtsportcoach.

Frank van Huet

Als trainer ben ik opgeleid volgens de visies van de KNVB en René Meulensteen. Bij DVV Duiven ben ik actief als Hoofd Opleidingen en jeugdtrainer. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan de de KNVB. Trots ben ik op de vijf nationale titels die ik als districtscoach zaalvoetbal won en de interlands die ik als zaalvoetballer speelde tegen België en Italië. Voor VTON werk ik in de regio Oost.

Pieter Santema

Sinds 2017 ben ik betrokken bij VTON als agent in de regio Noord. Zelf heb ik zowel als Jeugdtrainer en als Hoofdjeugdopleidingen gewerkt met de VTON methode en ik ben er van overtuigd dat deze methode ervoor kan zorgen dat je als Jeugdafdeling kan ‘promoveren’ tot Jeugdopleiding! In het Noorden van Friesland werk ik voor VTON als agent.

Wiebe Lageveen

Ik heb ruim 30 jaar ervaring als speler op diverse niveaus en daarnaast ook de nodige ervaring als jeugdtrainer, trainerscoördinator en in diverse bestuursfuncties. Voor VTON doe ik presentatie en implementaties bij diverse voetbalverenigingen. Daarnaast onderhoud ik de contacten en bied ondersteuning in het veld, daar waar nodig. Van jeugdafdeling naar jeugdopleiding! Voor VTON ben ik aanspreekpunt in het Zuiden van Friesland.

Gerard van Ruitenburg

De laatste jaren ben ik werkzaam geweest, in binnen – en buitenland op diverse posities, van HJO en assistent 1e team.
Nu werkzaam in Nederland, en kom bij clubs die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. VTON voorziet hier fantastisch in. In Zuid Holland ben ik de regio agent voor VTON.

Jan Kees van der Woerdt

Al 30 jaar werkzaam als jeugdtrainer – 30 jaar investeren in de ontwikkeling van jeugd. 15 jaar begeleiden en trainen van trainers. VTON biedt in mijn ogen de ideale en complete leerlijn. De trainingen voor spelers hebben structuur, zijn leuker en effectiever. Het begeleiden van trainers is hiermee eenvoudiger. Ik ben trots onderdeel uit te mogen maken van het VTON team in de regio Utrecht.

Jeroen de Jong

Voor mijn stage vanuit de studie Sportmanagement (Hanze Hogeschool Groningen) startte ik in 2013 mijn stage bij FC Groningen. Twee jaar later ben ik daar begonnen als Coördinator van de Regionale Voetbalscholen met onder andere als missie: het verder ontwikkelen van het regionale- en nationale voetbal. Deze missie ga ik zeker meenemen in het uitrollen van de VTON methode. Groningen en Drenthe is mijn werkgebied voor VTON.
 

Maurice Pot

Ik ben nu voor het 7e jaar actief als speler/trainer bij eersteklasser SVL. In mijn jeugdjaren speelde ik o.a. bij PEC Zwolle en Go Ahead Eagles en kreeg ik training van Co Adriaanse, Dwight Lodeweges, Hennie Spijkerman en Rob McDonald. Met gebruikmaking van de fantastische VTON-app ga ik nu mijn ervaring op de regionale jeugd en clubtrainers overbrengen; een geweldige uitdaging! Naast Jan Kees ben ik ook in de regio Utrecht werkzaam voor VTON.

Geert-Arend Roorda

Na jarenlang profvoetbal bij diverse clubs in Nederland (SC Heerenveen, SBV Excelsior, NEC, Sparta Rotterdam, FC Dordrecht) te hebben gespeeld, en een avontuur in Australië waar ik zowel speler was als jeugdtrainer, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na mijn terugkomst kwam ik in contact met VTON en was gelijk enthousiast over het feit dat in mijn ogen dit een geweldige manier is om de structuur en kwaliteit in het jeugdvoetbal te verbeteren.

Stagiaires

Jan de Boer bij VTON

Jan de Boer

Mijn naam is Jan de Boer en ik loop stage bij VTON. Ik volg de studie Marketing en Communicatie aan het Friesland College en doe de praktijkgerichte opleiding. Dit is mijn eerste jaar van de opleiding. Afgelopen zomer ben ik betrokken geweest bij de opnames van clips voor de Keepers app. Ik voetbal bij sc Heerenveen in u19 en train 9x per week. Door de goede samenwerking tussen VTON en sc Heerenveen kan ik mijn voetbal, school en stage goed combineren.

Harmen Vlietstra bij VTON

Harmen Vlietstra

Mijn hele leven lang ben ik een voetballer in hart en nieren. In de jeugd heb ik mij SC Cambuur, KNVB Noord en FC Groningen gespeeld, op het moment speel ik in Burgum bij BCV 1. Na de havo te hebben afgerond studeer ik nu Sportkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voor deze opleiding krijgen wij de kans om stage te lopen bij een organisatie in het werkveld. Via mijn collega-student Marnix Zandstra kwam VTON Heerenveen op mijn pad en dit is een mooie uitdaging, omdat het goed bij mijn passie voetbal past. Daarnaast ben ik bezig met mijn TC-3 cursus en train ik VVBBC JO17-2 waar ik ook met VTON-trainer app werk.

Marnix Zandstra

Voetbal is mijn passie en om deze passie te combineren met een stageperiode vind ik natuurlijk fantastisch. Zelf ben ik al 14 jaar doelman, wat voor mij de lust van mijn leven is. In 2013 ben ik gestart met de opleiding CIOS- sport en bewegen en tijdens mijn CIOS-periode in Heerenveen heb ik mijn TC3 diploma behaald. Daarna heb ik twee jaar trainen gegeven en tijdens deze periode heb ik met veel plezier gewerkt met de methode van VTON. Na de opleiding CIOS- sport en bewegen ben ik door gegaan naar de hbo-studie: Sportkunde. Ondertussen zit ik in het tweede jaar en ben ik bevoorrecht om een stage te mogen lopen bij het prachtige bedrijf VTON.