Onze partners

We willen het jeugdvoetbal in Nederland naar een hoger niveau brengen. Om dat te realiseren, werken we samen met gemeenten en betaald voetbal organisaties.

De samenwerking heeft twee belangrijke pijlers. Ten eerste introduceren onze partners de digitale voetbalmethode van VTON bij amateurclubs in hun regio. Hiermee verbeteren we de regionale jeugdopleiding en de clubs zijn zichtbaar bij hun achterban. Ten tweede werken we samen om de methode verder te ontwikkelen. Clubs brengen hun specialistische kennis en middelen in om bijvoorbeeld nieuwe modules te ontwikkelen binnen de methode. We werken op dit moment samen met:

 • FC Groningen
 • Roda JC Kerkrade
 • SC Heerenveen
 • De Graafschap
 • FC Emmen
 • SC Cambuur
 • Sportservice Zwolle
 • Chicago Fire (USA)
 • Roda JC
 • KeepTotal
 • Join(t)Forces
Harm van Veldhoven & Dion Loijens

In ons mooie zuiden heeft Roda JC een groot achterland aan clubs en jeugdvoetballers. Wij hechten veel waarde aan onze plek in de maatschappij en hiernaast ook een goede opleiding voor al deze jeugdspelers. Door jeugdafdelingen handvaten te geven goede jeugdopleidingen te worden zal voetballend jong Limburg beter ontwikkelen en ons gezamenlijk niveau omhoog brengen. Door onze krachten te bundelen met VTON hebben we een belangrijke stap gemaakt en kijken we uit naar een verdere prettige samenwerking.

Harm van Veldhoven & Dion LoijensTechnisch Directeur Roda JC Kerkrade - Jeugdtrainer Roda JC Kerkrade/Contactpersoon VTON regio Limburg
Luuc Eisenga

VTON en sc Heerenveen hebben een gezamenlijke doelstelling: het jeugdvoetbal in de regio Friesland verbeteren. Met de methode van VTON krijgen jonge spelers de juiste voetbalhandelingen aangereikt. Daardoor worden de jeugdopleidingen nog beter. Op deze wijze willen we de instroom van jeugd uit eigen regio in de jeugdopleiding van sc Heerenveen vergroten. Daarnaast krijgen we door de samenwerking nog meer binding met amateurclubs en kunnen zo samen het Friese voetbal verbeteren.”

Luuc EisengaDirecteur van sc Heerenveen
SportService Zwolle

SportService Zwolle is de samenwerking met VTON aangegaan met als doel een kwaliteitsimpuls te geven aan de jeugdopleidingen van de Zwolse voetbalverenigingen. De expertise van VTON, de voetbaltechnische zaken, en het specialisme van SportService Zwolle, gericht op het pedagogisch klimaat van de vereniging vormen samen een unieke combinatie. Gezamenlijk kunnen we zo de kwaliteit van het sport- en beweegaanbod verbeteren en de sportparticipatie verhogen. Hiermee versterken we de sportinfrastructuur in Zwolle.

SportService Zwolle
Niek Hollewand

“VTON en FC Groningen hebben een gezamenlijke doelstelling binnen het Amateurconvenant: het jeugdvoetbal in Noord-Nederland verder ontwikkelen. Met de methode van VTON krijgen jonge spelers gestructureerde trainingen aangereikt. FC Groningen gebruikt zelf de VTON app voor de FC Groningen Trainingsdagen en het Voetbalkamp dat elke zomer wordt georganiseerd”.

Niek HollewandMarketeer FC Groningen
Sipke Hulshoff

SC Cambuur is de samenwerking met VTON aangegaan om er samen voor te zorgen dat het jeugdvoetbal in het verzorgingsgebied van SC Cambuur verbeterd wordt. De VTON methode biedt alle trainers, zowel de gediplomeerde trainer als de enthousiaste ouder, structuur in de leerlijn en oefenstof. Dit zorgt ervoor dat alle jeugdspelers de juiste voetbalhandelingen krijgen aangereikt en hun talent maximaal kunnen ontwikkelen.

Sipke HulshoffHoofdjeugdopleiding SC Cambuur

KeepTotal en VTON zijn een samenwerking aangegaan om gezamenlijk de kwaliteit en het plezier binnen het (jeugd) voetbal te ontwikkelen. Vanaf januari 2018 zullen wij vanuit KeepTotal een verdiepende keepersmodule toevoegen aan de basis keepersmodule van VTON. Deze keepersmodule zal verder ingaan op de waarom en hoe vraag achter de keepers oefeningen, vanuit een methodische en leeftijdsspecifieke opbouw (met de keepers van de gelijke leeftijdscategorieën) vanuit de visie van Arno van Zwam. Gezamenlijk de handvatten aanbieden voor een sterkere keepersontwikkeling!!

http://www.keeptotal.nl/

JOIN(T) FORCES: PROGRAMMA TER VOORKOMING VAN KNIEBLESSURES bij kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar.

Blessures in deze leeftijd nemen jaarlijks toe en zijn een groot sociaal maatschappelijk probleem. Join(t)Forces levert een warming-up in drie varianten die de kans op knieblessures met 50 tot 70 procent verkleind. Naast blessurevermindering  geeft het ook een verbetering van het prestatievermogen.

Join(t)Forces traint en schoolt sport (para-)medische centra. Na deze scholing zijn zij in staat het volledige blessurepreventie beleid waaronder de warming-up uit te dragen en te implementeren bij verenigingen. Daarnaast  kunnen deze centra in de praktijk een testmodule met risicoscreening uitvoeren en analyseren met specialistische software.

Op al meer dan zestig locaties in Nederland worden verenigingen door deze centra (para-) medisch begeleid waardoor sport, bewegen en blessurepreventie elkaar versterken met als gezamenlijk doel verantwoord sporten.

Kijk voor meer informatie op: www.jforces.nl