Onze partners

We willen het jeugdvoetbal in Nederland naar een hoger niveau brengen. Om dat te realiseren, werken we samen met gemeenten en betaald voetbal organisaties.

De samenwerking heeft twee belangrijke pijlers. Ten eerste introduceren onze partners de digitale voetbalmethode van VTON bij amateurclubs in hun regio. Hiermee verbeteren we de regionale jeugdopleiding en de clubs zijn zichtbaar bij hun achterban. Ten tweede werken we samen om de methode verder te ontwikkelen. Clubs brengen hun specialistische kennis en middelen in om bijvoorbeeld nieuwe modules te ontwikkelen binnen de methode. We werken op dit moment samen met:

  • FC Groningen
  • SC Heerenveen
  • De Graafschap
  • FC Emmen
  • SC Cambuur
  • Sportservice Zwolle
  • Chicago Fire (USA)
Luuc Eisenga

VTON en sc Heerenveen hebben een gezamenlijke doelstelling: het jeugdvoetbal in de regio Friesland verbeteren. Met de methode van VTON krijgen jonge spelers de juiste voetbalhandelingen aangereikt. Daardoor worden de jeugdopleidingen nog beter. Op deze wijze willen we de instroom van jeugd uit eigen regio in de jeugdopleiding van sc Heerenveen vergroten. Daarnaast krijgen we door de samenwerking nog meer binding met amateurclubs en kunnen zo samen het Friese voetbal verbeteren.”

Luuc EisengaDirecteur van sc Heerenveen
SportService Zwolle

SportService Zwolle is de samenwerking met VTON aangegaan met als doel een kwaliteitsimpuls te geven aan de jeugdopleidingen van de Zwolse voetbalverenigingen. De expertise van VTON, de voetbaltechnische zaken, en het specialisme van SportService Zwolle, gericht op het pedagogisch klimaat van de vereniging vormen samen een unieke combinatie. Gezamenlijk kunnen we zo de kwaliteit van het sport- en beweegaanbod verbeteren en de sportparticipatie verhogen. Hiermee versterken we de sportinfrastructuur in Zwolle.

SportService Zwolle
Niek Hollewand

“VTON en FC Groningen hebben een gezamenlijke doelstelling binnen het Amateurconvenant: het jeugdvoetbal in Noord-Nederland verder ontwikkelen. Met de methode van VTON krijgen jonge spelers gestructureerde trainingen aangereikt. FC Groningen gebruikt zelf de VTON app voor de FC Groningen Trainingsdagen en het Voetbalkamp dat elke zomer wordt georganiseerd”.

Niek HollewandMarketeer FC Groningen
Sipke Hulshoff

SC Cambuur is de samenwerking met VTON aangegaan om er samen voor te zorgen dat het jeugdvoetbal in het verzorgingsgebied van SC Cambuur verbeterd wordt. De VTON methode biedt alle trainers, zowel de gediplomeerde trainer als de enthousiaste ouder, structuur in de leerlijn en oefenstof. Dit zorgt ervoor dat alle jeugdspelers de juiste voetbalhandelingen krijgen aangereikt en hun talent maximaal kunnen ontwikkelen.

Sipke HulshoffHoofdjeugdopleiding SC Cambuur