Met de VTON Play app wordt de voetbaltraining nóg leerzamer én leuker!

Elke week start de voetbaltraining van jullie kind met het oefenen van zijn/haar techniek. Met de nieuwe VTON Play app kan hij/zij dit onderdeel van de training nu thuis al oefenen! Zo wordt niet alleen de training leuker en leerzamer, maar ook buitenspelen met de bal!

Wij zijn VTON. En wij hebben een missie: kinderen met meer plezier te laten bewegen. We zagen dat het voor trainers tijdrovend en moeilijk is om elke week een training voor de jeugd te bedenken. Wij vinden dat elk kind recht heeft op een leuke en leerzame training. Daarom hebben wij een platform (app) ontwikkeld voor voetbalverenigingen. Daarin staan elke week leuke en leerzame trainingen voor de jeugd. Momenteel werken ruim 250 verenigingen met VTON, waaronder de vereniging van jullie kind.

Naar buiten met VTON Play!

In de VTON Play app staan elke week leuke oefeningen. Deze oefeningen zijn speciaal voor de jeugd en sluiten aan bij de training van de komende week. VTON Play is dus onderdeel van de VTON leerlijn waar de vereniging mee werkt. In korte filmpjes wordt elke oefening heel eenvoudig uitgelegd. En straks komt daar ook nog de ‘Pro Skill’ bij: een trucje of beweging die wordt voorgedaan door echte profvoetballers! Zo kan jullie zoon of dochter zich spelenderwijs voorbereiden op de training. Lekker buiten!

Naast dat de Play app kinderen stimuleert om buiten te gaan oefenen wordt de Play app gebruikt door de Trainer om statistieken bij te houden, denk hierbij aan speelminuten, aanwezigheid, enzovoort. Dit is om de ontwikkeling van het kind te kunnen monitoren en deze informatie wordt alleen binnen de voetbal vereniging gebruikt.

Wat is de bedoeling?

Omdat de club van jullie kind traint met VTON heeft de trainer/leider je gevraagd om VTON Play te installeren voor jullie kind. De app is helemaal gratis en het installeren wijst zichzelf. Je vindt de linkjes naar de apps hier:


Bij het eerste gebruik maak je een account aan en selecteer je de vereniging en team van jullie kind. Dit account is noodzakelijk om hem/haar aan de juiste vereniging te kunnen koppelen. Je kunt daarna de app meteen al gebruiken. Je ziet dan een paar voorbeeldoefeningen. Zodra de trainer/leider je aanmelding heeft goedgekeurd verschijnt in de app de oefenstof die hoort bij de training van jullie kind!

In dit filmpje zie je precies wat je moet doen, mocht je er niet uitkomen:

Dus download VTON Play vandaag nog! Zodat jullie kind met nog meer plezier gaat bewegen door een leukere en leerzamere voetbaltraining!