OVER DE VTON METHODIEK 

Grote meerwaarde van VTON is dat wij ontzorgen in de breedste zin van het woord. We bieden ondersteuning aan trainers, clubleiders en spelers middels mail, WhatsApp en ook telefoon tijdens kantooruren. Eens per jaar organiseren wij bij de vereniging een praktijkavond. Tijdens zo’n avond worden alle trainers bijgepraat over de nieuwe features in de app en krijgen ze tips & tricks over het gebruik en hoe de methode in te zetten. Op deze wijze blijven wij de verenigingen ondersteunen in het gebruik van de VTON methodiek.

Daarnaast organiseert VTON bijeenkomsten voor de HJO’s en TC’s, om de continue ontwikkeling van de jeugdopleiding te kunnen borgen. We leren van de feedback, die zij ons geven en nemen dit mee in de verdere ontwikkeling van de applicaties.

Onze methodiek voorziet niet alleen in oefenstof. VTON heeft een duidelijke visie voor ogen, die vertaald wordt in de applicatie, waar alle lagen binnen een vereniging van profiteren.

Voor en door trainers

De voetbalmethode ontzorgt trainers met kant-en-klare trainingen in een meerjarige leerlijn. Meer dan 900 trainingen zijn samengesteld doormiddel van 850 unieke oefenvormen. Alle trainingen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk; welke ondersteuning willen trainers als ze op het veld staan? We werken hierin nauw samen met jeugdtrainers vanuit het amateurvoetbal en trainers die werkzaam zijn bij profclubs. De VTON leerlijn, die is opgebouwd vanuit doelstellingen per leeftijd en per doelstelling leerdoelen bevat is uniek in de wereld.

I SUPPORT THE FUTURE OF FOOTBALL

I SUPPORT THE FUTURE OF FOOTBALL

Brede ontwikkeling

De voetbalmethode ontwikkelt breed op: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De onderdelen komen vanaf de jongste groepen in alle trainingen terug. Bij de jongste spelers ligt de nadruk op technische basisvaardigheden. In de hogere teams verschuift dit naar fysieke en mentale ontwikkeling. Bij onze visie van opleiden hebben we ons laten inspireren door de verschillende opleidingsvisies en toptrainers in binnen en buitenland.

Doorlopende leerlijn

De voetbal methode biedt een doorlopende leerlijn van 5 tot en met 19 jaar. Trainers werken met vaste jaarplanningen aan concrete doelen voor elke leeftijd. Ze trainen hun spelers gedurende het jaar gericht naar deze doelen toe. Zo werken ze stap-voor-stap aan hun ontwikkeling.

I AM THE FUTURE OF FOOTBALL

I AM THE FUTURE OF FOOTBALL

Digitaal en multimediaal

VTON is met zijn offline apps uniek in de wereld. De voetbalmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Trainingen en oefenvormen worden ondersteund met filmpjes en animaties. Spelers kunnen in de PLAY-app de skills zien die in de wekelijkse trainingen geleerd worden. Beide apps communiceren met elkaar zodat alle trainingen en skills synchroon lopen. Dit alles offline waardoor er op het veld geen internet nodig is. De methode is continu in ontwikkeling. Door regelmatige updates hebben trainers altijd de meest recente versie.