VTON helpdesk

VEEL GESTELDE VRAGEN

Vind antwoorden op vragen, die regelmatig voorkomen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder.

U bent TRAINER en maakt gebruik van VTON. Staat jouw vraag hierbij?

Ik kan niet inloggen. De app herkent mijn gebruikersnaam niet. Wat kan ik doen?

Neem contact op met de club beheerder van jouw voetbalvereniging. Deze kan zien wat er mis gaat en dit verhelpen.

Ik log in, maar kan een training voor een team niet vinden. Hoe kan dat?

De club beheerder kan dit voor jou oplossen door het betreffende team aan te maken in de app omgeving en jouw gegevens hierbij te zetten.

Waar in de app kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Ga naar www.vtonapp.com. Na het inloggen kun je jouw wachtwoord wijzigen onder: Topic en dan Mijn account.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Wat nu?

De club beheerder kan dit voor jou oplossen door jouw account te resetten.

Mijn app is locked. Wat kan ik doen om dit te verhelpen?

Vermoedelijk heb je te vaak verkeerde inloggegevens ingevuld. Wacht een paar uurtjes en probeer dan nog eens in te loggen. Lukt het nog steeds niet, stuur dan een mailtje met jouw naam, team en club naar info@vton.nl met de vraag te unlocken. Wij lossen dit voor je op.

Hoe krijg ik meerdere modules onder mijn account?

Vraag aan de club beheerder de betreffende teams aan te maken in de app omgeving en jouw gegevens hieraan te koppelen.

Hoe vind ik de nieuwe trainingen?

Zet de app in de online modus, zodat deze de nieuwste training kan downloaden. Je krijgt namelijk iedere week automatisch de nieuwste training aangeboden. Na het downloaden zet je de dataverbinding gewoon weer uit. Je kunt nu de training offline op het veld gebruiken.

Kan ik de sessies offline bekijken?

Als je de nieuwste training hebt gedownload, dan is deze daarna offline te gebruiken, terwijl jij op het veld staat. Dat is juist één van de krachten van VTON; offline gebruik.

Moet ik me strikt houden aan de leerlijn in de voorgeschreven volgorde?

Dat is niet noodzakelijk, maar het bevat wel alle leerdoelen en de daarbij horende trainingen. Mocht er een situatie ontstaan, waarbij extra aandacht nodig is voor (bijvoorbeeld) balbezit, dan kun je daar uiteraard aandacht aan besteden. Zoek in de bibliotheek op de webapp dan jouw doelstelling. Voor uitleg: zie de Handleiding voor Trainers op onze website onder Help. Basis module VTON

Wordt de leerlijn in de app ook vernieuwd?

Zeker! De leerlijn is continue in ontwikkeling. Vooral via Facebook houden wij je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wil je feedback geven op één van onze apps, stuur ons dan een mailtje via info@vton.nl. VTON is namelijk voor en door trainers gemaakt. Zo blijven wij door ontwikkelen en horen graag de wensen van de gebruikers.

Als ik naast Trainer ook Coach ben heb ik dan meer accounts nodig?

Nee, jouw clubbeheerder koppelt jou als Trainer aan jouw team en als Coach. Je kunt met 1 account gebruik maken van, zowel de VTON Trainer app als van de VTON Coach app. In beide apps kun je verschillende statistieken bijhouden.

Na inloggen zie ik een leeg scherm. Wat gaat hier mis?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Ben je wel gekoppeld aan een team? Als dat niet het geval is, dan zie je inderdaad niets. Vraag je clubbeheerder om jou te koppelen aan een team. Het kan ook zijn dat je per ongeluk in de verkeerde app bent ingelogd. Ben je Trainer, dan log je in op de VTON Trainer app. Ben je coach, dan heb je de VTON Coach app nodig.

Mijn kinderen willen allemaal gebruik maken van de Play app. Kan dat?

Ja, zeker. Maak per kind een account aan. Handig is om verschillende devices te gebruiken, maar dat hoeft niet. Je kunt ook makkelijk te onthouden wachtwoorden bedenken, zodat de kinderen ieder met hun eigen inlog gegevens gezamenlijk gebruik maken van de Play app op 1 telefoon of tablet.

Hoe koppel ik mijn spelers aan mijn team in de app?

Jouw spelers kunnen gratis de Play app downloaden. Zij maken een account aan en kunnen vervolgens hun club en hun team selecteren. De trainer krijgt dan een mailtje, waarin het verzoek staat van die speler om hem of haar te koppelen aan het team. De trainer bevestigd deze en ziet betreffende speler toegevoegd aan de Trainer app bij de speler statistieken. tutorial spelers toevoegen

Geïnteresseerd in VTON. Je hebt oriënterende vragen. Staat jouw vraag hierbij?

Hoe kan ik mij aanmelden voor het gebruik van de VTON app?

Dit kan via jouw voetbalvereniging. Zij kunnen de VTON methodiek afnemen. Wij komen graag in contact om vrijblijvend een presentatie te geven. We vertellen graag wat VTON kan betekenen voor jullie vereniging. CONTACT

Wat levert het gebruik van de VTON app mij op?

  1. De VTON app zorgt voor een doorlopende, complete leerlijn per leeftijd en daarmee voor structuur in de hele jeugdafdeling van jullie vereniging.

  2. Het voetbalniveau en plezier per speler stijgt en dus van het team.

  3. De leerlijn zorgt voor afwisseling in de training en blijvende motivatie en uitdaging.

  4. Onderzoek wijst uit dat het gemiddeld aantal balcontact met de VTON methodiek vele malen hoger ligt als een training zonder VTON.

  5. Een leuke, leerzame training bereid je in minder dan 1 kwartier voor met de VTON Trainer app.

  6. Ook keepers trainers kunnen nu met VTON aan de slag. We hebben een speciale Keepers module ontwikkeld welke door de voetbalvereniging is af te nemen.

  7. De Play-app voor spelers is gratis en geeft nog meer waarde aan de trainingen. Pupillen kunnen thuis al oefenen, wat de tijd in de training ten goede komt. Daarbij is de Play app naast een motivatie om vaker de bal te pakken ook gewoon leuk! Pupillen kunnen Vcoins sparen, waarmee pro skills van hun favoriete spelers te openen zijn of sparen voor kortingen op merchandise van hun BVO.

  8. Het gebruik van de Trainer app levert voor de vereniging ook op dat vrijwilligers langer verbonden blijven aan de club als trainer, omdat het hun taak verlicht.

  9. De statistieken, die je als Trainer verzamelt bij et gebruik van de Play app levert interessante informatie op voor de vereniging en maakt de taken eenvoudiger, zoals het indelen van teams, maar ook de groei van een team of speler wordt inzichtelijk met de Play app.

Kan ik me als individuele trainer ook aanmelden voor de VTON app?

Helaas, dat kan niet. Wel komen we graag een vrijblijvende VTON presentatie geven bij jullie vereniging. Neem hiervoor contact met ons op. CONTACT

Wat kost de VTON methodiek?

De kosten zijn afhankelijk van het aantal teams, die gebruik gaan maken van de VTON app. Wij maken graag een offerte voor jouw voetbalvereniging.

Heb ik een internet verbinding nodig om de app te kunnen gebruiken op het veld?

Nee, dat hoeft niet. VTON is een offline te gebruiken app. Zorg 1x per week wel voor internet verbinding, zodat de nieuwste training wordt gedownload.

Ik weet helemaal niets van voetbal, maar ga toch training geven. Kan de VTON app mij hierbij helpen?

Ja zeker! Met onze VTON app is iedereen in staat een leerzame, uitdagende training te geven. En niet onbelangrijk: zonder veel voorbereiding. De trainingen blijven opbouwend en afwisselend. Trainer info

Wat is de duur van een overeenkomst voor de VTON app?

VTON hanteert een opzegtermijn van 2 maanden. De voetbalvereniging gebruikt de methodiek een heel seizoen en kan deze opzeggen voor 1 mei van het lopende seizoen. Ontvangt VTON voor deze datum geen opzegging, dan wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd.

Wat is de betalingsfrequentie voor deze app?

De kosten voor de VTON methodiek kunnen eens per jaar of kwartaal worden voldaan.

Kunnen pupillen ook de VTON app downloaden op hun eigen mobiel of tablet?

De Play app voor pupillen is gratis beschikbaar voor de kinderen en voor de voetbal vereniging. Info Play-app

Op welke besturingssystemen werkt de VTON app?

De VTON app werkt op  Android en Apple. Gebruik je telefoon of tablet.

Bestuurslid van een voetbal vereniging die VTON gebruikt. Staat jouw vraag hierbij?

Wat is de meerwaarde voor de vereniging van de VTON methodiek?

Naast structuur en ontwikkeling van de spelers en als tool voor de minder ervaren voetbal trainer zijn er tegenwoordig te statistieken, die vanuit een koppeling tussen de Trainer- Coach- en Play app worden vergaard. Deze statistieken geven het bestuur van de vereniging inzicht in o.a. de ontwikkeling, speelminuten e.d. per speler. Aan de hand hiervan kan de vereniging bijvoorbeeld de teamindelingen maken. Kijk op deze site onder het kopje: VTON Trainers app voor meer informatie over wat de VTON methodiek oplevert. Info Vereniging

Welke betalingsmogelijkheden heeft VTON?

VTON factureert eens per jaar (in overleg is half jaarlijks of per kwartaal mogelijk). Het voetbal seizoen start per 1 juli en de betaling geschied vooraf. Omdat wij de facturering medio juni versturen, begrijpen wij dat gezien de vakantie periode het misschien niet haalbaar is om de factuur op tijd te voldoen. Daar komen we altijd uit. Betaal je per kwartaal of half jaar, dan volgen in september, december en maart de andere facturen.

Wanneer factureert VTON?

De VTON methodiek wordt net als bijvoorbeeld je gas en licht rekening, vooraf betaald. Betaalt jouw vereniging eens per jaar, dan moet de betaling in principe voor 1 juli binnen zijn. De facturen versturen wij medio juni voor het nieuwe voetbalseizoen.

Wat te doen als de VTON methodiek niet goed gebruikt wordt binnen onze vereniging?

Aarzel dan niet en neem contact op met ons kantoor of met de agent in jullie regio. Maandag t/m vrijdag zijn wij vanaf 8.30 uur bereikbaar via de telefoon, app, mail en chat. Wij kunnen je handvatten geven om VTON op de rit te zetten of maken een afspraak om langs te komen. Info VTON Academy

Welke ondersteuning biedt VTON?

Wij implementeren de VTON methodiek persoonlijk bij jullie vereniging op een avond waarbij alle trainers, coaches, HJO's en technische commissie aanwezig zijn. Zo weet iedereen wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt. Verder houden wij een paar keer per jaar bijeenkomsten voor de HJO"s en zijn wij tijdens kantooruren bereikbaar voor vragen, opmerkingen, feedback, enzovoort. Je mag je ons bellen, mailen, appen of met ons chatten. De contact gegevens vind je op deze website onderaan in de footer. Desgewenst komen wij 1x per jaar langs en geven dan een Praktijkavond voor alle trainers en HJO's. Dit is een ideaal moment om ook de nieuwe trainers mee te nemen in de VTON methodiek en de meer ervaren VTON gebruikers geven wij handvatten om nog meer uit onze apps te halen.

Wanneer kan onze vereniging starten met de VTON methodiek?

De vereniging kan op ieder moment starten met VTON. Mooi is om bij aanvang van het nieuwe seizoen te starten, maar ook na de winterstop is starten mogelijk. Dat stemmen we onderling af. Vervolgens loopt de samenwerking, (behoudens tijdige opzegging), gewoon per voetbalseizoen door.