partnership

sc Heerenveen

SPORTIEF PARTNERSHIP SC HEERENVEEN

VTON en sc Heerenveen hebben een gezamenlijke doelstelling: het jeugdvoetbal in de regio Friesland verbeteren. Met de methode van VTON krijgen jonge spelers de juiste voetbalhandelingen aangereikt. Daardoor worden de jeugdopleidingen nog beter. Op deze wijze willen we de instroom van jeugd uit eigen regio in de jeugdopleiding van sc Heerenveen vergroten. Daarnaast krijgen we door de samenwerking nog meer binding met amateurclubs en kunnen zo samen het Friese voetbal verbeteren.”

Kennis, binding en beleving moet leiden tot ontwikkeling. Dat is waar het om draait bij het Sportief Partnership, een samenwerking tussen sc Heerenveen en amateurverenigingen uit de regio. We vinden het belangrijk dat het goed gaat met het amateurvoetbal, waar onze toekomstige (jeugd)spelers hun eerste stappen zetten en veel supporters actief zijn.

SPORTIEF PARTNERSHIP

Amateurverenigingen kiezen om meerdere redenen het Sportief Partnership. Vooral de ondersteuning die sc Heerenveen biedt op voetbaltechnisch vlak is interessant. Amateurclubs krijgen de beschikking over een app die de jeugdtak ondersteunt met trainingsstof voor de trainers en oefeningen voor de spelers.

Aanleiding voor het Sportief Partnership is de behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen. Samen het algehele niveau in de regio verbeteren. Doormiddel van themabijeenkomsten, voorafgaand aan thuiswedstrijden van sc Heerenveen, willen we onze expertise delen. Via het VTON-platform delen we onze visie op voetbal dagelijks bij 30 Sportief partner amateurverenigingen en 20 verenigingen in de directe omgeving. Met het gebruik van VTON is er een duurzame vorm van ‘delen’ gerealiseerd en geloven we het niveau naar de ‘next level’ te brengen.

Naast de voetbalexpertise wordt het platform ook gebruikt als communicatiemiddel. Zo kunnen specifieke doelgroepen eenvoudig worden uitgenodigd via de app en worden de kaartenacties 4x per jaar gecommuniceerd via de apps.

branding sc Heerenveen

- TEGEARE IEN -

Wat organiseert VTON i.s.m. sc Heerenveen?

 • 6 verschillende themabijeenkomsten voorafgaand aan zes thuiswedstrijden

 • 2 workshops op een doordeweekse avond

 • 4 kaartenacties

 • 2 collectieve activiteiten

 • Kunnen meeprofiteren van de seizoenkaartverkoop

Wanneer een vereniging sportief partner van sc Heerenveen wordt, krijgt de amateurclub toegang tot de app. De app is tot stand gekomen met VTON, een platform met voetbaloefenstof en een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar.

De voordelen van de app:

 • Voorziet alle trainers met trainingen van hoge kwaliteit

 • Verbindt alle trainers met een leeftijdspecifieke leerlijn

 • Combineert VTON met een uitstekende coachingsopleiding

 • Creëert een solide basis voor de ontwikkeling van spelers

 • Creëert een database met trainers en spelers

 • Voorziet een duidelijke rol voor de hoofd jeugdopleiding (hjo)

 • Maakt gebruik van een bewezen methodiek