partnership

FC Twente/ Heracles Academie

VAN EN VOOR DE REGIO: FC TWENTE/HERACLES ACADEMIE LANCEERT PLATFORM POWERED BY VTON

Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In het kader van kennisdeling met de regio lanceert de FC Twente/Heracles Academie een eigen platform powered by VTON.

Met het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie niet alleen meer halen, maar de regio ook veel brengen. Om kennis en expertise te kunnen delen met amateurclubs en in het bijzonder jeugdtrainers uit de regio lanceren de FC Twente/Heracles Academie en VTON een platform.


REGIOPLAN

De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

DICHTER BIJ DE PRAKTIJK

“Door middel van de webinars en bijeenkomsten die we voor trainers organiseren, hopen we een aantal handvaten te kunnen meegeven”, vertelt Matthijs Blijham, Coördinator Regioplan. Met het FC Twente/Heracles Academie platform wil de Academie nóg dichter bij de praktijk komen. “Via het platform zullen wij onze visies, leerlijnen en spelprincipes gaan delen, die uiteindelijk verwerkt worden in talloze trainingen en losse oefenvormen. We denken daarom dat dit platform een grote meerwaarde is om trainingen in de regio naar een nóg hoger niveau te tillen.”branding

OVER VTON

Als offline trainersplatform richt VTON zich op het creëren en ontwikkelen van de beste voetballeerlijnen over de hele wereld. In VTON haar database bevinden zich meer dan 950 oefenvormen die samen 1000 leeftijdspecifieke voetbaltrainingen vormen. De VTON voetbal apps die met elkaar communiceren, waardoor een betrokken gemeenschap ontstaat tussen clubs, trainers, spelers en ouders. Verschillende amateurclubs maken al gebruik van de diensten van VTON. De FC Twente/Heracles Academie ontwikkelt in samenwerking met VTON een eigen platform, om de eigen visies, leerlijnen en spelprincipes te kunnen delen.