the future of football

VTON Academy


We ontwikkelen en begeleiden clubs en trainers. We geloven er sterk in dat de jeugdopleiding de fundering is van elke club. Daarom hebben we de VTON Academy opgericht, om onze filosofie te delen met jullie: clubs, coaches en kader.

SAMENWERKINGEN


Wij streven er altijd naar de beste te zijn. We werken samen met verenigingen die onze waarden herkennen en delen, om precies dat te doen. Op maat gemaakte programma's aanbieden. Afhankelijk van uw specifieke behoeften. We zullen onze filosofie en onze expertise delen, geïmplementeerd door onze VTON-Docenten. Zij beoordelen op locatie en bieden feedback van hoge kwaliteit, evenals praktisch advies.

ONDERWERPEN

Een greep uit de onderwerpen die tijdens opleiding aan bod komen:

  • Taak en rol van trainer-coach

  • Training geven aan O-8 t/m O-12 spelers

  • VTON leerlijn + leeftijd-specifieke kenmerken

  • De 4 VTON ontwikkel/ opleidingsprincipes

  • Vertalen VTON leerlijn + oefenstof VTON- app naar het veldTRAINER - COACH

De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.LEREN DOOR TE DOEN

De VTON Academie gaat ervan uit dat je leert door te doen; Training geven leer je door training te geven. De persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Daarnaast worden deelnemers ondersteund door de docent, de digitale leeromgeving, andere deelnemers en diverse materialen.

OPLEIDING

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw vaardigheden als trainer-coach. De opleiding bestaat uit twee delen: een opleidingsdeel en een ervaringsdeel.

BIJEENKOMST

Het opleidingsdeel bestaat uit drie bijeenkomsten verspreid over een periode van 6 weken. Een bijeenkomst vindt plaats in de avond en duurt 3 uur. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de deelnemers bezig met het geven van trainingen.

De praktijk wordt afgewisseld met theorie, interactie en inhoudelijke verdieping over deze onderwerpen. Het ervaringsdeel bestaat uit het trainen van jouw eigen team. Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en kunnen de tips die de deelnemers hebben gekregen tijdens de bijeenkomsten in de praktijk worden gebracht.

Opleidingsinvestering

Opleidingsdeel

Drie bijeenkomsten á drie uur: 9 uur

Zelfstudie en opdrachten: 6 uur


THE FUTURE OF FOOTBALL


ZIJN JULLIE EEN CLUB MET AMBITIES?

En wil je meer weten over onze academy? We bieden fantastische seminars, workshops en coaching sessies. Bij je op de club. Voor jeugdtrainers en keeper trainers.


Meer weten? Neem contact op voor meer informatie."FOOTBALL HAS TO BE FUN FOR KIDS OR IT DOESN'T MAKE SENSE"

-JOHAN CRUIJFF-